T.C. İskenderun Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü
Bir Ayet

O gün Allah onların hepsini diriltecek ve yaptıklarını kendilerine haber verecektir. Allah onları bir bir saymıştır. Onlar ise unutmuşlardır. Allah her şeye şahittir. Mucadele/6

Kur'an'da Ara

Konu:

Sayfa:

Bir Dua

Senin isminle ey Rabbim yanımı yere koydum. Yine senin yardımınla kaldırırım. Eğer ruhumu alıkorsan rahmet eyle, eğer tekrar verirsen onu sâlihleri muhafaza etdiğinle muhafaza eyle.

Bir Hadis

Beş günah vardır ki,keffâreti yoktur.Bunlar; Allâh'a şerik koşmak,bigayri hakkın adam öldürmak,mü'mine bühtan ve iftira etmek, muharebe günü kaçmak ve yalan yere yemin ile hakkı iptal etmek.

Mekke-Medine Canlı Yayın
Esmâül Hüsnâ
Kullanıcı Adı

Parola

Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
HATAY
Hoş Geldiniz
KERMES
Müftülük Duyuruları
Müftülüğümüzün giriş katında tüm Kur'an Kurslarımızın katılımıyla devam etmekte olan kermes programı 07-12 Nisan tarihleri arasında yapılmaktadır. Kermesimizin büyük bir ilgi gösterdiği kermesimizin açılışına katılan yeni Belediye Başkanımız Seyfi DİNGİL kermesimizin hayırlara vesile olamsı niyazında bulundu. İlçe Müftümüz Mehmet TAŞTAN kermese katılmalarından dolayı sayın Belediye Başkanımıza ve Halkımıza teşekkürlerini bildirdi. Kermes kutlu Doğum programı çerçevesinde gerçekleştirildi. Kermesimiz Halkımızın büyük ilgisine mazhar oldu.
KUR'ANI KERİMİ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI YAPILDI
Müftülük Duyuruları
Kur'an Kursları arasında yüzünden Kur'anı Kerimi okuma yarışması Hamidiye camiinde yapıldı. 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olarak 2 katagoride yapılan yarışma büyük bir çoşkuyla yapıldı. Müftülüğümüze bağlı tüm Kur'an Kurslarımızın öğrencisiyle birlikte yoğun bir katılımla gerçekleştirilen yarışma proğramı her iki kategoride birincilerin seçimi ve dualarla sona erdi.
UMRE SEMİNERİ
Müftülük Duyuruları
İlçe Müftümüz Mehmet TAŞTAN, Umreye gidecek vatandaşlarımıza Müftülüğümüz konferans salonunde Umreyle alakalı seminer verildi. Bu seminere ilçe Müftümüz ile birlikte gurup din görevlisi Binevler Camii İmam Hatibi Necmeddin TÜRKAY'da katılarak, umre öncesi umrecilerle tanışma ve aşı işlemleri yapıldı. Ayrıca Umreye giden vatandaşlarımıza Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen, içerisinde Kur'anı kerim, dua kitapları, ajanda ve Seccade gibi malzemelerden oluşan çantalarda verildi.
İSKENDERUN CEZAEVİNDE KONFERANS
İlçemiz Müftüsü Mehmet TAŞTAN İskenderun M Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumunda hükümlü ve tutuklulara, İnsanlara Karşı Güleryüzlü olma ve Selamlaşmanın önemi konulu konferans verdi. Konferansa yaklaşık 150 kişi katıldı. Yetkililer belirli periyotlarla değişik konularda konferansların devamının faydalı olacağını dile getirdiler.

MEVLİT KANDİLİ PROĞRAMI İDRAK EDİLDİ
Peygabber Efendimizin Doğumunun 1443. yıl dönümü İskenderun İlçemizde Kaptanpaşa Camiinde Akşam Namazından sonra İlçe Müftümüz Mehmet TAŞTAN'ın vermiş olduğu vaaz programıyla başlayıp, Yatsı namazından sonra yapılan mevlit programıyla ilçe Müftümüzün ve vatandaşlarımızın katılımıyla idrak edildi. Cami Cemaatı Camiyi tıklım tıklım doldurmuştu. Cemaatin içerisinde çocuklar, kadınlar, erkekler, her yaştan ve her guruptan insanlarvardı. İlçe Müftümüz bu gecenin İnsanlık alemine barış, huzur, ve hayırlar getirmesini Yüce Allahtan niyaz ederek, dua ile bu gece çoşkuyla idrak edildi.
İLÇE MÜFTÜMÜZ KARDEŞ ŞEHİR İŞKODRA'YI ZİYARET ETTİ
İlçe Müftümüz Mehmet TAŞTAN İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU ile birlikte Arnavutluğun İşkodra şehrinde, İskenderun Halkı tarafından yapılmakta olan İskenderun Barbullush Camii inşaatını yerinde incelediler. Bu ziyarette Arnavutluk Tiran Büyükelçesi Hidayet BAYRAKTAR, Arnavutluk Müşaviri Şaban İŞLEK, İşkodra Müftüsü Muhammed SYTARI ile bir araya gelerek Cami inşaatıyla ilgili fikir alışverişinde bulundular ve Caminin en kısa zamanda bitirilerek ibedete açılması hususunda çalışmaların hızlandırılmasına karar verdiler.

HAFIZLIK TESBİT SINAVI
Başkanlığımızca; Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi, İstanbul Fatih Müftülüğü ile Trabzon Eğitim Merkezi ve Elazığ Harput Eğitim Merkezi’nde, 27.01.2014 tarihinde hafızlık tespit sınavları yapılacaktır. Başvuru sayısının fazla olması durumunda müteakip günlerde de sınavlar devam edecektir.

Hafızlık tespit sınavlarına katılmak isteyen vatandaşlarımızın; kimlik belgeleri ve 1 adet fotoğrafla birlikte,23.12.2013-15.01.2014 tarihleri arasında mesai saati sonuna kadar kendilerine en yakın il ya da ilçe müftülüklerinden birine başvurarak kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra kayıt alma işlemi yapılmayacak olup, Başkanlığımıza da herhangi bir evrak gönderilmeyecektir. Evrak gönderilmesi halinde ise herhangi bir işlem yapılmayacaktır.

Sınava katılacaklar 22.01.2014 tarihinden itibaren il ve ilçe müftülüklerinden fotoğraflı ve onaylı “Hafızlık Sınavı Giriş Belgeleri” ni alabileceklerdir. “Hafızlık Sınavı Giriş Belgesi” ile “Nüfus Cüzdanı” yanında olmayanlar, sistemde kayıtlı olsalar dahi sınava giremeyeceklerdir.

İlgililere önemle duyurulur.
Sitemizi Beğendiniz mi?

Oy vermek için üye olmanız gerekmektedir.
Sitemizde Üyelik sistemi Açıldı
 [04.08.2010 11:47:00]