T.C. İskenderun Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü
Bir Ayet

İnsanlara ufuklarda ve kendi nefislerinde âyetlerimizi göstereceğiz ki onun (Kur'an'ın) gerçek olduğu, onlara iyice belli olsun. Rabbinin her şeye şahit olması, yetmez mi? Fussilet/53

Kur'an'da Ara

Konu:

Sayfa:

Bir Dua

Ey Rabbim bana cennetin kokusunu duyur ve onun ni'metlerinden nasîblendir ve bana ateşin kokusunu duyurma.

Bir Hadis

Bir topluluk bir yere vardıklarında, içlerinden birinin onlara selâm vermesi yeterli olur. Oturanlardan birisinin onlardan selâm alması yeterlidir.

Mekke-Medine Canlı Yayın
Esmâül Hüsnâ
Kullanıcı Adı

Parola

Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
HATAY
2012 HAFIZLIK TAÇ GİYME MERASİMİ YAPILDI
.
İskenderun ilçe Müftülüğüne bağlı Kemal-Seher ÖZKAN Kız Kur'an Kursunda eğitimlerini tamamlayarak ve hafızlık belgesi alan öğrenciler için taç giyme töreni düzenlendi.
M.K.Üniversitesi Konservatuvar salonunda yapılan proğrama Diyanet İşleri Başkanlığını temsilen Yaygın Din Eğitimi daire başkanı Sn. Belgin AYDIN, Hatay il müftüsü Mustafa SİNANOĞLU, İlçe müftüleri, daire müdürleri ve geniş bir halk kitlesi katıldı.
Hafızlık taç giyme töreninde konuşan İskenderun müftüsü Hamdi KAVİLLİOĞLU” Hira mağarasında doğan Kur’an güneşi Medine-i Münevvereye, oradanda bütün Dünyaya dağılmıştır. Mü’minler vasıtası ile gönüllerde, hafızlar vasıtası ile de dillerde Kur’an muhafaza edilmiştir” dedi.
Müftü KAVİLLİOĞLU ”hafızlığın önemine işaret ederek, “Hafızlık için gayret edip çalışmak hem bir ibadettir hem de Allah katında ecir ve sevabı yüksek bir ameldir. Kur'an hafızlığının faziletlerini saymakla bitirmemiz mümkün değildir. Zira Kur’an-ı Kerim, Hak ile batılı ayırt eden bir söz ve Allah’ın sımsıkı sarılmamızı emrettiği sağlam ipidir. O, Allah’ın kelamı, Hz. Muhammed Mustafa (sav) ın mucizesidir. Ona tutunan doğru yolu bulmuş, Ondan sapan da Allah’ın lütuf kapısından kovulmuştur. O sebeple, kâmil bir hafız olmak için ne kadar çok meşgul olunursa, maddi ve manevi o kadar çok fayda elde edilir. Bu manada hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimizin ailelerini, üzerlerinde büyük emeği olan hocalarını kurslarımızı maddi-manevi yardımları ile destekleyen hayırseverleri ve bu programa teşrif eden bütün katılımcıları tebrik ediyorum” dedi.
Müftü KAVİLLİOĞLU “Kur’an kursları hakkında da: ilçemizde 40 tane kursumuzda 58 sınıfta eğitim verilmektedir.2 kursumuz yatılıdır. Yatılı kursumuzun birinde 61 kızımız, diğerinde de 14 oğlumuz hafızlığa çalışmaktadır. Bu yıl 8 kızımız ve 4 oğlumuz mezun oldu ve % 100 başarıyı sağladık. Önümüzdeki yıl ise 23 kızımız ve 4 oğlumuz olmak üzere toplam 27 öğrencimiz imtihana gireceklerdir. Temennimiz bu sayının giderek artmasıdır” diyerek sözlerini bitirdi.
Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunan hafızlar taçlarını giydikten sonra Hafızların anne ve babaları da sahneye çağrıldı. merasimde hafızlar gözyaşları içinde anne ve babalarının ellerini öptüler ve sevinçlerini aileleri ile paylaştılar.

Öğrencilerimizi, İskenderun müftülüğü birer adet tablet bilgisayarla ödüllendirdi. Ayrıca ilçemizde görev yapan imamlar öğrencilerimize altın hediye ettiler. Hayır severler tarafından çeşitli hediyeler verildi.
HAFIZ OLAN KIZLARIMIZ:
1- Kübra ŞUMRAOĞLU
1- Ayşenur YAMAN
3- Tuba ÇELİK
4- Tuba SERTEL
5- Leyla DAL
6- Latife BİÇER
7- Fatma Zehra ÇETİN
8- Zeynep SERTEL

Yorum
Henüz yorum yazılmamış.
Yorum yaz
Yorum göndermek için lütfen üye girişi yapın.
Oylama
Sadece üyeler oylayabilir.

Lütfen Üye olun ya da Üye girişi yapın.

Henüz bir oylama yapılmamış.
Sitemizi Beğendiniz mi?

Oy vermek için üye olmanız gerekmektedir.
Sitemizde Üyelik sistemi Açıldı
 [04.08.2010 11:47:00]